deneme

ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Aho Peyniri

Araklı ilçesinin eski ismiyle Aho şimdi ki ismiAyvadere olan köyünün adı ile özdeşleşen Aho peyniri eski peynir olarakta bilinmektedir. Lezzeti ve kokusu ile yöre halkının sofrasından eksik olmayan hem tek başına hem de Trabzon tereyağı ile birleşiminden harika lezzet çeşitlemelerinin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Tuzlu kokulu eski peyniryemeklerde lezzeti ve iştah açıcılığı ile tadını damağınızda bırakacak. 

  

Aho Peyniri Nasıl Üretilir

Aho peyniri, Karadenizin eşsiz yaylarından beslenen ineklerin sütünün kaymağı alınarak sütün ateşte pişirilerek kestirme adı verilen yöntemle elde edilen süt mincisinin taze kolot peyniri ile karıştırılıp tuzlanır. Tuzlanmasının ardından üç güne kadar olgunlaşmaya bırakılır. Ardından çuvallara konulan aho peyniri,  yaylalarda 2-3 ay bekletilmektedir. Karadeniz yaylalarında hava ve nem ile eşsiz bir aromaya ve tada kavuşan aho peyniri, kendine has kokusu ve acı tadı ile kahvaltı sofralarımızın eşsiz gıda maddelerinden biri olmaktadır. Diğer süt ürünlerinin de olduğu gibi özellikle kemik sağlığımız için önemliolan peynir çeşitlerinin ülkemiz için başında gelen renklerinden olan Aho peyniri güneş görmeyen serin yerlerde uzun zaman muhafaza edilerek tüketilebilir.

  

Aho Peyniri Nerelerde Kullanılır? 

Kahvaltı masaları ülke kültürümüzün en güzel yansıtıldığı sofraların başında gelmektedir. Özellikle geniş aile ile geniş zamanlarda yapılan kahvaltı keyiflerinde eşsiz lezzetlerle donatılan kahvaltı masaları lezzeti ve görselliği ile hem gözü hem de mideyi doyurur. Kahvaltı masalarının değişmeyen ürünlerinin başında çeşit çeşit özellikleriyle birbirinden farklılıklar gösteren farklı peynirçeşitleri almaktadır. Peynirler çoğu zaman tek başlarına katıksız tüketiliyor olsa da diğer gıda ürünleri ile de karıştırılarak tüketilebilmektedir. Aho peyniri tuzlu tadı ve eski peynir kokusu ile kahvaltı sofralarında dileseniz tek başına ya da kuymak içerisinde mısır unu ile karıştırılarakta müthiş lezzetleri tatmanıza fırsatlar verir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR